Lige nu
Ofte lander der bøger på mit arbejdsbord som gør særligt indtryk. Det gjorde Leonora Christina Skovs bog Den, der lever stille som jeg læste korrektur på i efteråret – og nu er den udkommet. Den er stille, indtrængende, rå, voldsom og fuld af afklarethed, sorg og en form for lykke. Den burde I læse.

Oversættelser:
Jorden under mine fødder
 – børnebog om alt det der gemmer sig i Jordens mange lag.
Forbudte ord –  interessant ungdomsbog om en verden hvor menneskets sprog er farligt, og hvor ordene derfor rationaliseres, så der ikke længere findes begreber som musik, håb, fremtid og kunst. Læs mere her.
Kun de uskyldige – første bind i en engelsk krimiserie om politikommissæren Tom Douglas der har gjort mig klogere på titler og rang inden for politiet, retsmedicinske begreber og mordets natur. Læs mere her.
Bag facaden – af samme forfatter.
Boy Nobody – Forræderen – sidste bind i sci fi-serien, teknik, indopererede chips og drama. Læs mere her.
Guderne
– svensk råhed, sex & øl. Læs mere her
Sådan virker det! – 
systemer fortalt for børn; vandsystemet, økosystemet, pengesystemet … Læs mere her.
Ikke alle drømme dør – vidunderlig ungdomsbog, intet mindre. Om drømme, om at turde, om at sige farvel – og begynde nyt. Læs mere her og her.
Som mugne småkager og sur eddike
Som plumrevand og slatten salat – fin serie til de 7-10-årige om pigen Ellinor der både får ny barnepige og skal på lejrskole – som lærer noget af begge dele. Læs mere her.
Mit hjerte og andre sorte huller – alene titlen, ikke? En bog om ikke at ville livet, selvom man kun er 16 år gammel, om at ville herfra, men ikke turde gøre det alene. Læs mere her, her og her.
Chima: Bogen om CHI – lækker gennemillustreret bog om Chima-universet med dobbeltsider og hele molevitten. Læs mere her.
Let it snow – tre eventyrlige juleromancer, John Green har skrevet den ene af den, og man bliver i herligt julehumør af dem alle tre. Læs mere her.
Når vanviddet rører på sig – vidunderlig voksenroman om sorg og psykisk sygdom – og om at tage sig af hinanden. Læs mere her, her og her.
Tag mig – erotik og bind for øjnene. Læs mere her.
Monster High, bind 1-4 – bogen om de dukker og det univers rigtigt mange unger har taget til sig. Den er vittig, fuld af humor og virkeligt underholdende. Læs mere her.
Lying Game, bind 1-4 – bøgerne bag serien, I kender den, ikke? Læs mere her.
I dag var i går i morgen – Jay Asher, Facebook, venskab og meget mere. Læs mere her.
Ausländer
– Anden Verdenskrig, han er ung – og han er udvalgt af nazisterne. Læs mere her.
Fallen – De sorte skygger Fallen – De udstødte – fantasyromanerne bag filmen, om tab og kærlighed og skyld. Læs mere her
Gossip Girl
, bind 1-12 – de underholdende og sarkastiske bøger bag serien. Læs mere her.
Nina Khan – 16 år og pelsdyr – hvordan er man den gode pige, spørger Nina Khan? Hun synes ikke det er den nemmeste sag i verden. Læs mere her
Prinsessens dagbog
, bind 5-10 – virkeligt sjov serie om new yorker-pigen Mia der arver et europæisk kongerige – og hvad stiller man op med det? Læs mere her.
Freerunner – Taj har fået 23 minutter til at redde sin far der ellers bliver myrdet. Han skal nå gennem byen, og han er den bedste freerunner, men kan han nå det. Læs mere her.
Cathys bog
– første ungdomsbog jeg oversatte – og den vildeste af dem med alt muligt materiale med; servietter med håndskrevne beskeder, kvitteringer, breve og avisudklip. Den er bare virkeligt fed. Læs mere her.

Udvalgte redigeringer
Alle Jørn Lier Horsts krimier i serien om William Wisting – Læs mere her.
Den sidste stjerne
– Læs mere her.
Balladeklubben, 1 og 2 – Læs mere her.
Celle 7 – Læs mere her.
Breve fra fortiden – Læs mere her.
De tre profetier – Læs mere her.
I et med dig – Læs mere her.
Øens hemmeligheder – Læs mere her.
Slutstenen
– Læs mere her.
Cavendons døtre
– Læs mere her.
Havets hvisken
– Læs mere her.
Sejrherrerne
– Læs mere her.

Udvalgte korrekturer
Svækling, af Michael Enggaard som har været en særlig fornøjelse blandt andet fordi handlingen udspiller sig på min hjemegn, nemlig i Frederikshavn.
Pigen og Vogteren – og flere andre bind i Øbro og Tornbjergs serie om kriminalpsykologen Katrine Wraa
Karmaboy I og II
Stjernedrys, bind 1-4
Iqbal Farooq, de fleste bind i serien
Drengen ingen kunne finde
Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-serie og Jonas Langvad Nilssons biografi om manden bag dem, JUSSI